Čak sedam od 12 pehara za tri prva mjesta u četiri kategorije na 15. Županijskom natjecanju pomlatka i mladeži otišlo je u Vatrogasnu zajednicu grada Koprivnice, i to čak četiri u DVD Koprivnicu, dva u Draganovec i jedan u Štaglinec. Velik je ovo uspjeh za gradsku vatrogasnu mladež i pomladak koja se s 18 ekipa natjecala u četiri kategorije: mladež muška i ženska (od 12 do 16 godina) i pomladak muški i ženski (od 6 do 12 godina).

Natjecanje se održalo u Rasinji, a uz županijsko natjecanje održan je i 1. Kup Zvonimir Frančić na kojem su koprivničke ekipe također osvojile velik broj pehara.

Ovo županijsko natjecanje bio je i izlučno za Državno natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati sljedeće godine, a na koje odlaze prve tri ekipe ženke mladeži i prve tri ekipe muške mladeži – prvi puta ikad svih šest iz koprivničke vatrogasne zajednice.

– Čestitam svim ekipama na dobrim rezultatima, a posebno onima koje su osigurale nastup na državnom natjecanju. U VZG-u Koprivnica uvijek ističemo rad svih DVD-a s mladima, a rezultati na ovom natjecanju to su i potvrdili. Mnogo je truda uloženo od strane trenera, mnogo volje i vremena uložili su naši mladi i ove smo godine zaista ponosni na sjajan rezultat i plasman svih šest ekipa na državno natjecanje – rekao je Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica.

Na natjecanju nastupili su DVD Koprivnica s 3 ekipe mladeži i 2 pomlatka, DVD Draganovec s 2 ekipe mladeži i 2 pomlatka, DVD Starigrad s 1 ekipom mladeži i 2 pomlatka, DVD Reka s 1 ekipom mladeži i 2 pomlatka, DVD Štaglinec s 1 ekipom mladeži i 1 pomlatka te DVD Jagnjedovec s 1 ekipom pomlatka.

REZULTATI:

Mladež muška

 1. Koprivnica
 2. Draganovec
 3. Štaglinec

Mladež ženska

 1. Koprivnica 2
 2. Koprivnica 1
 3. Draganovec

Pomladak muški

 1. Hrsovo
 2. Rasinja
 3. Ferdinandovac 1

Pomladak ženski

 1. Koprivnica
 2. Molve
 3. Legrad