Dobrovoljno vatrogasno društvo Herešin održalo je u subotu, 6. travnja, svoju redovnu godišnju skupštinu. Marko Kumek, zamjenik zapovjednika, okupljenima je predstavio aktivnosti koje su članovi DVD-a lani odradili, a spomenuo je osposobljavanja za vatrogasna zvanja, vježbu u sklopu gradske vatrogasne zajednice te nastup na vatrogasnom natjecanju u Dragnaovcu gdje je muška A ekipa osvojila četvrto mjesto. Članovi su se aktivno uključili u intervencije obrane od poplava u kolovozu uz rijeku Dravu s ukupno sedam članova u nekoliko navrata. Odradili su i brojne aktivnosti u Herešinu, poput ukrašavanja u povodu božićnih blagdana, podijelili su kalendare te su nakon polnoćke sumještane počastili čajem i kuhanim vinom.

Ove godine u planu je društva izgradnja nadstrešnice za svoje kombi vozilo te nabava dodatne opreme koja je društvu potrebna, a radit će i na uređenju i proširenju spremišta jer su lani sredstvima Grada Koprivnice preko VZG-a Koprivnica nabavili mnoštvo opreme i alata za intervencije.

Na skupštini su dodijeljena uvjerenja članovima, i to Jošku Glavnici za ispitanog vatrogasca, Jurici Hadroviću, Matiji Kumeku i Marko Kumeku za ispitanog vatrogasca 1. klase te Josipu Lončariću i Ivanu Pehaku za vatrogasnog dočasnika 1. klase. Za sudjelovanje u intervencijama na obrani od poplave, VZ Koprivničko-križevačke županije dodijelila je zahvalnice članovima Dominiku Špernjaku, Hrvoju Bukviću, Josipu Lončariću, Jošku Glavini i Mateji Šimunić.

Zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila DVD-u je čestitao na lanjskim aktivnostima te naglasio kako se društvo lani aktiviralo u radu s članovima te u događanjima u organizaciji VZG-a i izrazio želju da se dobar rad i sve veći angažman nastavi i ove godine. Gradonačelnik Mišel Jakšić pridružio se čestitkama ovom najmlađem društvu u gradskoj zajednici te kazao kako vatrogasci zaista mnogo znače za Herešin, ali i gradsko vatrogastvo u cjelini. Dodao je i kako će se naći sredstava da se izgradi nadstrešnica za vozilo te se nabavi oprema koja je potrebna društvu za rad.

Na kraju je predsjednik Josip Lončarić još jednom zahvalio Gradu Koprivnici, VZG-u Koprivnica te udrugama i klubovima iz Herešina s kojima već godinama uspješno surađuju.