Dobrovoljno vatrogasno društvo Štaglinec na 45. godišnjoj skupštini prisjetio se brojnih događanja i uspjeha u 2023. godini koje je pobrojao Igor Međimorec, zapovjednik DVD-a. Naglasio je uspjehe na brojnim natjecanjima na kojima je nastupila mladež, a koja je uspješno nastupila i na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Novalji na Pagu. Također, članovi su sudjelovali na intervencijama uklanjanja posljedica nevremena i obilnih kiša u Koprivnici, kao i na intervenciji obrane od poplave u kolovozu u općini Drnje. Za sudjelovanje u obrani od poplava članovi su primili zahvalnice VZŽ-a koje im je uručila dogradonačelnica Ksenija Ostriž, a nagrađeni članovi su Tomislav Golubić, Denis Došen, Nino Gašparić, Igor Međimorec, Zoran Zaorščak, Mario Jagušić, Antonio Vaupotić, Dino Kucukler, Andreas Zebić i Stjepan Medved.

Zapovjednik Međimorec izložio je i plan rada za 2024. godinu u kojoj dobrovoljni vatrogasci iz Štaglinca planiraju, osim redovne protupožarne djelatnosti i organiziranja malonogometnog turnira, nadograditi spremište te i dalje intenzivno vježbati s ekipama, posebno s ekipama mladeži. Na skupštini je izabran i novi dopredsjednik, Dejan Lovrenčić.

Članovima su uručene i vatrogasne spomenice, i to Gabrijeli Zagorščak i Milenku Pužu za 10 godina uspješnog rada u DVD-u, Davoru Polančecu, Andreji Jušić, Oliveru Bukviću, Saši Novaku, Dini Novaku i Draženu Furjanu za 30 godina, Slavku Bračku, Zoranu Zagorščaku i Igoru Međimorcu za 40 godina rada te Franji Cinderiću za 50 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu.

Zapovjednik Igor Međimorec primio je i srebrnu vatrogasnu medalju za poseban doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu, a Goran Zagorščak brončanu vatrogasnu medalju.

Okupljeni gosti zahvalili su na pozivu na gostovanje na skupštini, a domaćini su od pobratimskog društva DVD-a Supetar primili knjigu na poklon. Rad društva i rezultate, kao i dobru suradnju pohvalili su gosti, Matea Golubić, predsjednica Vijeća MO Štaglinec, i dogradonačelnica Ksenija Ostriž koja je naglasila kako se mjesto Štaglinec i grad Koprivnica uvijek mogu pouzdati u svoje dobrovoljne vatrogasce koji su nebrojeno puta pokazali svoju spremnost u pomoći mještanima.

Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica, uručio je spomenice i medalje te se prisjetio uspješnog rada DVD-a u protekloj godini, s posebnim naglaskom na uspjehe ekipe mladeži. Također se osvrnuo i na izbor Igora Međimorca za dozapovjednika VZG-a Koprivnice kao i rad svih članova što DVD Štaglinec čini jednim od aktivnijih društava u VZG-u Koprivnica. Najavio je i predstojeća događanja poput velike vježbe koja će se održati u sklopu obilježavanja 150 godina DVD-a Koprivnica te skori završetak tečajeva koji su u tijeku u zajednici, a koji će koprivničkim DVD-ima donijeti 50-ak novoosposobljenih članova u raznim zvanjima.

Okupljenima se obratio i predsjednik Zoran Zagorščak koji je okupljene podsjetio zašto su vatrogasci to što jesu i što dobrovoljno vatrogastvo znači za društvo, građane i sigurnost mjesta.