Taktičko-pokazna vatrogasna vježba Podravina 2023 održana je u petak, 1. rujna, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnički Bregi i Vatrogasne zajednice općina Hlebine – Koprivnički Bregi, a okupila je 111 vatrogasaca s 29 vozila iz 22 dobrovoljna vatrogasna društva Požarnog područja Koprivnica te goste iz DVD-a Sveti Ivan Žabno. Vježba se održala na četiri lokacije (sektora) te je njome upravljano iz stožera koji se nalazio u vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima. Prva lokacija u Glogovcu pretpostavljala je požar stambenog/gospodarskog objekta u kojem se nalazila zarobljena osoba te niskog raslinja koji se potencijalno mogao proširiti na društveni dom i osnovnu školu. Druga lokacija bila je lovački dom u Koprivničkim Bregima gdje je, prema scenariju, došlo do zapaljenja gospodarskog i skladišnog prostora te se i tamo potencijalno nalazila zarobljena osoba. Na trećoj lokaciji, u Jeduševcu, došlo je do požara otvorenog prostora pokraj ceste i uz šumarak nakon udara groma, dok je četvrta lokacija smještena u središte Koprivničkim Bregi gdje je došlo do prometne nesreće dva automobila u kojem je ostala zarobljena jedna osoba, a drugi se automobil zapalio.

Dobrovoljni vatrogasci ponovno su pokazali visoku spremnost i vještine, tim više što svi navedeni scenariji i lokacije nisu ranije bili poznati zapovjednicima DVD-ova. Vježba je ocijenjena uspješnom, svi zadaci profesionalno i u najkraćem roku su odrađeni, a dobar rad i koordinaciju pohvalio je Zvonimir Habijan, županijski vatrogasni zapovjednik. Vježbu je osmislio Ivica Hrženjak, zapovjednik VZO Hlebine-Koprivnički Bregi, te ju na terenu u realnom vremenu vodio s timom iz Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, zapovjednicom Jasminkom Jakupec, voditeljem odjeljenja Željkom Cvrtilom i operativnim dežurnim Daliborom Tehtrleom.

Vježbu su pratili i dožupan Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, te Mato Kuzminski, načelnik Koprivničkih Bregi.

VZG Koprivnica sudjelovala je u vježbi s DVD-ima Jagnjedovec (četiri vatrogasca), Draganovec (tri vatrogasca), Željezničar (2 vatrogasca), Koprivnica (dva vatrogasca), Starigrad (1 vatrogasac) te Javnom vatrogasnom postrojbom grada Koprivnice (3 profesionalna vatrogasca).