U četvrtak je u Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice obavljena primopredaja opreme vrijedne 4015 eura koja je financirana sredstvima Vatrogasne zajednice koprivničko-križevačke. Sukladno odluci zapovjedništva VZG-a Koprivnica spomenutim iznosom financirana je nabava 44 komada vatrogasnih naprtnjača.
Primopredaji je prisustvovao glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio da zahvaljuje Županiji i VZ koprivničko-križevačkoj koje su pokazale da se vodi briga o vatrogastvu u županiji te da će oprema biti raspoređena prema potrebama te da se ona može koristiti odmah po primitku.
U ime Koprivničko-križevačke županije podjeli su prisustvovali dožupan Ratimir Ljubić, županijski zapovjednik Zvonimir Habijan te Krešimir Škvorc, referent za poslove zaštite i spašavanja. Dožupan Ljubić kazao je kako Županija svake godine izdvaja za vatrogasnu opremu koja se raspoređuje po požarnim područjima. Naglasio je da se nada kako će vatrogasna društva dobro iskoristiti opremu te će se praksa financiranja opreme nastaviti i dalje.