Dobrovoljno vatrogasno društvo Reka ove je subote, 4. ožujka, na svojoj 72. godišnjoj izvještajnoj skupštini predstavilo je rezultate ostvarene u protekloj godini te planove za tekuću 2023. godinu. Sjednicu je otvorila predsjednica Martina Lončarić koja je pozvala okupljene da minutom šutnje odaju počast nedavno preminulom Stjepanu Futaču, dugogodišnjem predsjedniku i zapovjedniku DVD-a te umirovljenom voditelju smjene u JVP-u Koprivnica.

Darko Lončarek, zapovjednik društva, u svojem je izvješću istaknuo kako je DVD lani intervenirao na sedam požarnih i tehničkih intervencija, i to s 29 vatrogasaca. Društvo je lani obilježilo 7 desetljeća postojanja velikom svečanošću, a dobili su novo kombi vozilo, dok su svoje dotadašnje dali DVD-u Željezničar. Sudjelovali su u svim događanjima i vježbama u organizaciji VZG-a Koprivnica, predsjednica Martina Lončarić uspješno je stekla zvanje vatrogasnog časnika, a mladež je nastupila na državnom natjecanju u Čakovcu. Isto tako, cijele godine održavali su i modernizirali opremu te aktivno sudjelovali u svim događanjima u Reki gdje su dobrovoljni vatrogasci i dalje nosioci društvenog života.

Plan u ovoj godini je i dalje biti aktivno društvo koje organizira i sudjeluje u svim vatrogasnim aktivnostima, a kojima je operativna spremnost i dalje na visokoj razini. Zapovjednik Lončarek zahvalio je svim članovima, VZG-u Koprivnica te Gradu Koprivnici na čelu s gradonačelnikom Jakšićem, odnosno svima onima koji na bilo koji način podupiru rad društva.

Sva izvješća i planovi prihvaćeni su jednoglasno, a dobar rad pohvalili su i gosti.

Darko Jurković, dopredsjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je kako će zajednica uvijek pomagati svim društvima, bilo financijski, bilo logistički te zahvalio na visokoj operativnoj spremnosti zbog koje se na DVD Reku uvijek može računati. Pohvale je imao i županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Reka Kristinka Mikulić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je rečkim vatrogascima na sudjelovanju u svim aktivnostima, a posebno na intervencijama.

– Vi ste ekipa koja je spremna dati svoje slobodno vrijeme i energiju da bi sačuvali svoje mještane i mjesto, a samim time i sam grad. Sve planove ćemo maksimalno popratiti, a mogu reći da je lako dizati proračun i za VZG i sve DVD-e kad znamo da imaju sjajne ljude koji ostvaruju sjajne rezultate – kazao je gradonačelnik Jakšić te se i on, kao i svi gosti prije njega, osvrnuo na velik trag kojeg je pokojni Stjepan Futač ostavio i na dobrovoljno, ali i na profesionalno vatrogastvo u Koprivnici.

Na kraju skupštine priznanja za svoj rad primili su Zdravko Lončarek za 50 godina rada u DVD-u te Milan Manojlović i Martin Malogorski za 60 godina rada u DVD-u Reka. Saša Srbljan, Jurica Jagarinec i Dejan Šestak dobili su zahvalnicu JVP-a i VZG-a Petrinja za doprinos i pomoć u sanaciji posljedica od potresa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)