Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice, uz JVP Đurđevac i Križevci, danas je od Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije dobila novu opremu za tehničke intervencije vrijednu 6585 eura. Radi se o raspodjeli sredstava za rad koju financira Županija, a u kompletu koji će uvelike olakšati rad koprivničkim profesionalnim vatrogascima je Milwaukee komplet kutna brusilica, bušaći čekić, recipročna pila, udarni stezač te dva lista pile.

Opremu je zapovjednicima postrojbi predao župan Darko Koren sa suradnicima, a prisutni su bili Darko Palaš, predsjednik VZŽ-a, Zvonimir Habijan, zapovjednik VZŽ-a, te zapovjednici županijskih javnih vatrogasnih postrojbi. Jasminka Jakupec, zapovjednica JVP-a Koprivnica, zahvalila je na opremi koja dolazi u postrojbu te će se koristiti prilikom tehničkih intervencija.

– JVP Koprivnica nastoji pratiti tempo s tehnologijama koje se koriste prilikom intervencija te stalno obnavljamo opremu i vozila tako da će ovaj set dobro doći i olakšati nam posao na terenu – rekla je zapovjednica Jakupec.

Ratimir Ljubić, načelnik Stožera županijske Civilne zaštite najavio je i skorašnju realizaciju projekta izgradnje centra u kojem će na jednom mjestu žurne službe dobiti prostor i opremu koja im je nužna za kvalitetno obavljanje posla. Centar će se graditi u kampusu gdje se sada nalaze skladišta županijske i gradske vatrogasne zajednice, a koja su premala za svu opremu koja je tamo smještena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)