Javna vatrogasna postrojba Koprivnica i DVD Koprivnica u četvrtak, 24. studenog, sudjelovali su u vježbi evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Đuro Ester, a u sklopu vježbe evakuirane su i Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica. Vježba se odvijala prema sljedećem scenariju:

Potres je pogodio grad Koprivnicu te izazvao materijalnu štetu na zgradi OŠ Đuro Ester s urušavanjem zgrade i požarom. Djelatnici škole evakuiraju učenike iz zgrade. Učitelji utvrđuju da dvoje učenika i jedan djelatnik nisu izašli iz zgrade. Nakon dolaska žurnih službi ravnateljica prijavljuje situaciju vatrogasnoj službi koja vrši unutarnju navalu i gasi požar. Pripadnici HGSS-a pronalaze dva učenika, JVP Koprivnica ih ljestvama iznosi iz zgrade i predaje djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Vježba je vrlo uspješno izvedena, svi učenici i školsko osoblje na vrijeme je evakuirano iz zgrade, a sve službe uključene u vježbu još su jednom provjerile i potvrdile visoku razinu uvježbanosti i koordinacije koja je potrebna u slučajevima da se zamišljeni scenariji dogode u stvarnom životu. Vježbu su pratili gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica Ksenija Ostriž, ujedno i načelnica gradskog Stožera civilne zaštite, zapovjednica JVP-a Koprivnica Jasminka Jakupec te čelnici ostalih institucija uključenih u vježbu. Nakon uspješno odrađenog posla održana je i analiza gdje je istaknuto kako je sve odrađeno prema pravilima struke, uz vrlo visoke standarde zapovijedanja, komunikacije i koordinacije svih gradskih žurnih službi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)