Dobrovoljno vatrogasno društvo Željezničar, jedno od rijetkih u Hrvatskoj koje se može pohvaliti kraticom iDVD (dobrovoljno društvo u industriji), održalo je svoju godišnju skupštinu na kojoj su svim svojim članovima i gostima prezentirali vrijedan rad u minuloj 2023. godini. Društvo je imalo brojne aktivnosti, preko operativnih na poplavi u Drnju, redovnih dislokacija u NP Brijuni, nastupa na gradskom natjecanju pa sve do nabave opreme, usavršavanja i sudjelovanja u vježbama u Koprivnici i na vježbi Podravina 2023 u Koprivničkom Bregima.

Kristijan Sminderovac, zapovjednik društva, pobrojio je događanja u protekloj godini te u planu rada za ovu godinu najavio aktivno sudjelovanje na svim događanjima VZG-a Koprivnica, kao i daljnji rad s članovima koji su, iako ih je brojčano malo, svake godine sve aktivniji i žele DVD Željezničar podići na što višu razinu. Okupljenima se obratio i predsjednik društva Darko Jurković te zahvalio svima na dolasku i izrazio želju za nastavkom dobre suradnje i komunikacije između svih DVD-a zajednice.

Na skupštini su uručena i uvjerenja i priznanja, i to Marku Martinčiću i Karlu Petriću uvjerenje o osposobljenosti za ispitanog vatrogasca, Darku Jurkoviću i Mladenu Baliji uvjerenje o osposobljenosti za dočasnika 1. klase te Kristijanu Sminderovcu uvjerenje o osposobljenosti za časnika 1. klase.

Spomenicu za 10 godina aktivnosti primio je Mladen Balija, a spomenice za 30 godina aktivnosti u društvu Mladen Ščetarić, Željko Behin i Kristijan Sminderovac. Za sudjelovanje na prošlogodišnjoj obrani od poplava županijska Vatrogasna zajednica zahvalnice je dodijelila Darku Jurkoviću, Damiru Deušu, Dejanu Valentu, Ivoru Sočevu i Mladenu Baliji.

Gosti okupljeni na skupštini čestitali su članovima Željezničara na dobrom radu, a gosti iz prijateljskog DVD-a Rešetari zahvalili na održavanju dobrih odnosa. Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je važnost DVD-a Željezničar u Zajednici, posebno kod redovnih dislokacija, ali i u sudjelovanju u svim gradskih vatrogasnim aktivnostima, pa tako i u onim operativnim. Najavio je i brojna događanja koja slijede u VZG-u te vježbu Podravina 2024 koja će se u Koprivnici održati 19. svibnja i u kojoj će sudjelovati vatrogasci iz cijele županije.

Jedan od članova DVD-a Željezničar je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji s ponosom ističe svoje članstvo u društvu koje je, kako kaže, uvijek spremno obavljati vatrogasne i ostale aktivnosti kada je to u Koprivnici najpotrebnije, odnosno kada se dogodi neka vremenska neprilika ili elementarna nepogoda. Čestitao je DVD-u na dobroj protekloj godini te zaželio puno uspjeha u radu i mnoštvo aktivnosti u 2024. godini.