Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica ove je subote, 24. veljače, održalo svoju 150. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su istaknuti brojni uspjesi i aktivnosti koje su obilježile lanjsku godinu. Skupštinu je otvorio predsjednik Nikola Sočev. Jedan od najvećih uspjeha DVD-a, ali i gradske i županijske vatrogasne zajednice, svakako je drugo mjesto ženske ekipe mladeži na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži te prvo mjesto muške mladeži u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pobrojana su i brojna druga natjecanja na kojima je mladež DVD-a Koprivnica osvajala pehare i medalje, a u svoj izvješću predsjednik društva Danijel Matijaković, osvrnuo se i na osposobljavanja i usavršavanja, kao i na angažman na poplavama u kolovozu na području općine Drnje. Društvo je u 2023. godini nabavilo i potrebnu opremu, a i ove godine nastavljaju se opremati kako bi, kao stožerno gradsko društvo, u svakom trenu bili spremni intervenirati.

U 2024. godini u fokusu društva će biti velika obljetnica – 150 godina DVD-a koja će se u svibnju trodnevnom svečanošću obilježiti onako kako jedno društvo s tradicijom dugom stoljeće i pola zaslužuje. Osim svečane proslave, sprema se i predstavljanje monografije, susret vatrogasnih puhačkih orkestara kao i velika vježba Podravina 2024.

Na skupštini su podijeljena uvjerenja o osposobljavanju, i to za ispitanog vatrogasca Davorinu Tišljariću, Tomislavu Tišljariću, Matiji Dolencu, Mariji Magdaleni Lesičar, Leu Matijašiću, Josipu Vugrincu i Davidu Novakoviću. Uvjerenje o osposobljavanju za vatrogasca prve klase uručeno je Tomislavu Čižmaku i Terezi Poljan. Marijana Crljenica i Josip Novaković osposobljeni su za vatrogasnog dočasnika prve klase. Nikola Udžbinac primio je uvjerenje o zvanju vatrogasnog časnika.

Borna Fuček tijekom 2023. godine završio je osposobljavanje za prijevoz i rad helikopterom na vatrogasnim intervencijama te za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa. Branka Tišljarić osposobljena je za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa.

Članovi koji su sudjelovali na intervencijama povezanima s poplavom u kolovozu primili su zahvalnice županijske vatrogasne zajednice, a to su Branka Tišljarić, Danijela Mašić, Nikola Udžbinac, Ivan Markovinović, Borna Fuček, Marijana Crljenica, Josip Novaković, Dragana Palfi Topalović, Marin Čani i Danijel Topalović.

Okupljenima su se obratili i gosti koji su pohvalili odlične rezultate u prošlogodišnjem radu te čestitali na nadolazećoj godišnjici. Darko Jurković, dopredsjednik VZG-a Koprivnica, kazao je kako će zajednica financijski u najvećoj mogućoj mjeri pomoći oko organizacije i realizacije proslave, dok je Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika, okupljene pozdravio u ime gradonačelnika Mišela Jakšića te naglasio kako je 150 godina aktivnog rada nešto čime se zaista trebaju ponositi svi članovi, ali i vatrogasna zajednica kao i grad Koprivnica čiji se građani uvijek mogu pouzdati u pomoć koprivničkih dobrovoljnih vatrogasaca kada je to potrebno. Čestitke na radu uputili su i Jasminka Jakupec, zapovjednica JVP-a Koprivnica, Anže Korošec iz PGD-a Domžale Mesto i Dragan Sever-Smrček iz DVD-a Aljmaš.