Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad održalo je 25. redovnu godišnju skupštinu 3. veljače, a članovi su potvrdili izbor novog zapovjednika, točnije vršitelja dužnosti do isteka mandatnog razdoblja. Operativni dio društva tako će voditi Đino Cikač, dugogodišnji član i bivši zapovjednik koji je i najavio nove aktivnosti te naglasak stavio na usavršavanju operativnih članova i jačanju rada s djecom, mladeži i obukom novih članova.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Željko Cvrtila te je okupljenim članovima i brojnim gostima predstavio rad u 2023. godini od čega se izdvaja prvo mjesto muške A ekipe na Gradskom vatrogasnom natjecanju, odlični rezultati i nastup pomlatka (djece od 6 do 12 godina) na Koordinacijskom natjecanju u Čakovcu te sudjelovanje u obrani od poplava u Drnju gdje su odradili 262 sata dobrovoljnog rada tijekom tri dana.

Plan rada okupljenima je pročitala tajnica DVD-a Snježana Veličan u kojem se ističe nabava opreme za natjecateljske ekipe, obnova prostorija te usavršavanja članova. U društvo su primljena i dva nova člana, Antonia Torma i David Cvrtila.

Na skupštini su podijeljena uvjerenja o osposobljenosti, i to Ivoru Križnjaku za stečeno zvanje časnika prve klase, Željko Pavešiću i Miri Brzeski za stjecanje zvanja dočasnika prve klase, Alenu Varviru i Sonji Markić za zvanje vatrogasac prve klase. Za vatrogasca su 2023. godine osposobljeni Marija Potroško Kovačić, Matija Torma, Mateo Štauber, Matea Petričević, Mia Kramar i velečasni Ivica Puškadija, župnik Župe Svete Majke Terezije u Starigradu.

Zvonimir Habijan, zapovjednik županijske vatrogasne zajednice uručio je Željku Cvrtili i Mariju Cvrtili vatrogasne spomenice za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji. Habijan je pohvalio rad društva i zahvalio na velikoj pomoći tijekom intervencije na poplavi, a dodijelio je i zahvalnice VZŽ-a članovima koji su bili na spomenutoj intervenciji: Ivoru Križnjaku, Željku Pavešiću, Marije Potroško Kovačić, Matiji Tormi, Snježani veličan, Alanu Cvrtili, Željku Mariću, Borni Cvrtili i Željku Cvrtili.

Darko Jurković, dopredsjednik VZG-a Koprivnica osvrnuo se na uspješan minuli rad te naglasio važnost rada s mladima, a Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice, naglasio je važnost dobrovoljnih vatrogasaca i za naselje Starigrad, ali i Koprivnicu u cjelini jer dobrovoljci iz DVD-a Starigrad sudjeluju u svim događanjima, redovitim i izvanrednim te tako pridonose sigurnosti grada i građana.

Članove DVD-a Starigrad i njihove goste iz prijateljskih društava pozdravili su i Đurđica Lazar ispred Društva žena Kamengrad, Krešimir Belčić ispred NK Starigrad i Velimir Briški ispred udruge vinogradara i voćara Fran Galović.