15. Državno vatrogasno natjecanje mladeži Republike Hrvatske održano je 9. rujna u Novalji na Pagu. Nastupilo je 108 odjeljenja iz cijele Hrvatske, a velik uspjeh postigla je ženska mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica koja je osvojila sjajno drugo mjesto te tako titula doprvakinja odlazi u Vatrogasnu zajednicu grada Koprivnice. Članice mladeži DVD-a Koprivnica marljivo su vježbale tijekom cijele natjecateljske sezone te su zaslužile ovako visoko mjesto na državnom natjecanju. Medalje su dodijeljene svim natjecateljskim ekipama, od kojih je čak pet bilo iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, po trećinama pa su tako iz županijske vatrogasne zajednice na Državnom natjecanju zlatnu medalju u kategoriji ženska mladež osvojila ekipa već spomenutog DVD-a Koprivnica, srebrnu medalju DVD Draganovec, a brončanu DVD Štaglinec. U kategoriji muška mladež zlatne medalje osvojili su dečki iz ekipa DVD-a Koprivnica i DVD-a Draganovec, a DVD Đurđic osvojio je brončanu medalju.
Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH i predsjednik VZG-a Koprivnica, uputio je veliku zahvalu u ime predsjednika Vlade RH i čestitao voditeljstvu, svim zapovjednicima, sudcima, trenerima, roditeljima.
– Čestitam svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva. Posebno čestitam pobjedničkim ekipama koje su se plasirale na međunarodno vatrogasne natjecanje sljedeće godine u Italiji – kazao je zapovjednik Tucaković.