Od 7. do 14. kolovoza šesnaestero pripadnika mladeži DVD-a Draganovec sudjelovalo je u radu Kampa vatrogasne mladeži RH u Fažani, i to sa svojim voditeljicama Nikolinom i Mateom Pajski. Tamo su kroz razne aktivnosti i druženje učili i razvijali vatrogasne, ali i socijalne vještine.

Odradili su vatrogasne radnje poput strojeva radnje, vježbe s vatrogasnom motornom štrcaljkom, vježbe s preprekama za mladež i motanja cijevi, a osim toga svakodnevno su se zabavljali igrajući vatrogasne igrice, razne sportove (odbojka, graničar, nogomet, košarka, stolni nogomet, stolni tenis…) te održavanjem zabavnih večeri.

– Naša djeca su ove godine uložila puno truda te smo tako osvojili čak 9 diploma iz raznih aktivnosti poput najluđe frizure (Antonija Ostrički, 3. mjesto), najbolje maske (3. mjesto za maske “Super Mario bros”), super talenta (Jakov, Matija i Luka iz DVD-a Krištanovec odsvirali su na gitarama ” Smells like teen spirit” i osvojili cijelu publiku te 2. mjesto), odbojke na pijesku (djevojke 3. mjesto, dečki 4. mjesto), graničara (3. mjesto) i igrica (sa svojim ekipama najuspješnije su bile: Manuela – 1. mjesto, Marta – 2. mjesto i Melanie – 3. mjesto) – rekla je voditeljica Nikolina Pajski.

U kampu su mladi vatrogasci stekli nova znanja, nova poznanstva i prijatelje te su kući sretno vratili ispunjeni novim iskustvima.