Članovi ekipa mladeži DVD-a Štaglinec, njih 20 sa svoje tri voditeljice Melanijom Zagorščak, Valentinom Bukvić i Iskricom Forko-Međimurec, ovog tjedna borave u Fažani gdje sudjeluju u radu pete smjene Kampa vatrogasne mladeži. Zajedno s vatrogasnom mladeži iz ostatka Hrvatske svakodnevno izvršavaju zadatke te se druže i zabavljaju, a sve kroz učenje o vatrogastvu, humanitarnom dobrovoljnom radu i zajedništvo. U sklopu boravka u Kampu posjetili su i Nacionalni park Brijuni gdje su obišli otok Veliki Brijun te se susreli s koprivničkim vatrogascima Darkom Lončarekom i Markom Sršekom koji su jučer stigli na treću smjenu redovne dislokacije.

Druženje, nova prijateljstva i osjećaj pripadnosti kolektivu velike hrvatske vatrogasne obitelji glavne su niti vodilje svih smjena u Kampu u Fažani.

– Od usvajanja znanja vezanog za vatrogastvo, vatrogasnih igrica do sportskih aktivnosti i izleta, za sve sudionike Kamp nudi brojne zanimljivosti. Naravno, tu je i neizostavno kupanje i morske radosti kao i druženje te sklapanje prijateljstava koja će se, vjerujemo, nastaviti i u budućnosti. Vatrogasna mladež temelj je opstojnosti vatrogasne djelatnosti, a upravo ovakvim sadržajima privlačimo mlade u vatrogasne redove – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prilikom otvaranja ovogodišnjeg Kampa.

U deset ovogodišnjih smjena u Fažani će boraviti više od 1000 djece iz 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava.