Mladi koprivnički vatrogasci, članovi natjecateljskih ekipa mladeži (od 12 do 16 godina starosti), ovog tjedna borave u četvrtoj smjeni 28. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani u Istri. U Kampu su, uz kolege iz drugih dijelova Hrvatske, 34 člana DVD-a Koprivnica s voditeljima Draganom Palfi Topalović, Danijelom Topalovićem, Bornom Fučekom i Brankom Tišljarić, a ovaj boravak poslužio im je kao odmor od brojnih natjecanja na kojima su započeli ovogodišnju sezonu, ali i kao priprema za državno natjecanje na koje su se plasirali s najboljim rezultatima na razini Koprivničko-križevačke županije.

Tjedni raspored unaprijed je određen tako da djeca svakog dana imaju redovne aktivnosti u kombinaciji s raznim igrama, natjecanjima i slobodnim vremenom za kupanje i izlet.

Druženje, nova prijateljstva i osjećaj pripadnosti kolektivu velike hrvatske vatrogasne obitelji glavne su niti vodilje svih smjena u Kampu u Fažani.

– Od usvajanja znanja vezanog za vatrogastvo, vatrogasnih igrica do sportskih aktivnosti i izleta, za sve sudionike Kamp nudi brojne zanimljivosti. Naravno, tu je i neizostavno kupanje i morske radosti kao i druženje te sklapanje prijateljstava koja će se, vjerujemo, nastaviti i u budućnosti. Vatrogasna mladež temelj je opstojnosti vatrogasne djelatnosti, a upravo ovakvim sadržajima privlačimo mlade u vatrogasne redove – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prilikom otvaranja ovogodišnjeg Kampa.

U deset ovogodišnjih smjena u Fažani će boraviti više od 1000 djece iz 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava.