Vatrogasna zajednica grada Koprivnice u utorak, 27. lipnja, na svojoj 71. redovnoj izvještajnoj skupštini na kojoj su sudjelovali predsjednici, zapovjednici i tajnici svih DVD-ova te JVP-a, kao i gosti iz županijske vatrogasne zajednice te Slovenije, predstavila je svoj rad u 2022. godini. Sjednicu skupštine VZG-a vodio je predsjednik Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, a brojne aktivnosti u 2022. godini svih 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava te Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice predstavio je zapovjednik VZG-a Željko Cvrtila.

Izvješće o radu te izvješće Nadzornog odbora jednoglasno je prihvaćeno, kao i prijedlog i izbor nove tajnice VZG-a Koprivnica – Marije Potroško Kovačić. Okupljenima su se obratili i gosti. U ime Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije čestitke na uspješnom radu uputio je predsjednik Darko Palaš koji je zahvalio na dobroj suradnji u prošloj godini te izrazio želju da se ta suradnja intenzivira na brojnim zajedničkim aktivnostima koja slijede, a koje VZG Koprivnica svojim sudjelovanjem može i mora podići na još višu razinu. Osvrnuo se i na natjecanje za mladež i pomladak koje se održalo prije nekoliko dana te čestitao na odličnim rezultatima i posebno pohvalio ekipu DVD-a Koprivnica koja je odradila spuštanje zastave, a koje je bilo, kako je rekao, na čast i ponos svih županijskih vatrogasaca te uzor kako se jedna ekipa mora ponašati. Darko Palaš uručio je i zahvalnicu Slavku Tucakoviću te pritom naglasio kako je uvjeren da će on kao predsjednik VZG-a tražiti i dobiti ono najbolje od svih gradskih DVD-a i njihovih članova.

Kao gosti na skupštini bili su i vatrogasci iz prijateljske Gasilske zveze Lendava čiji je predsjednik Srečko Prendl pozdravio okupljene te čestitao na dobrom radu te održavanju prijateljstva s slovenskim vatrogascima koje traje već godinama.

Četiri desetljeća pobratimstva između VZG-a Koprivnica i Gasilske zveze Domžale posebno je emotivno predstavio Matjaž Korošec, predsjednik GZ Domžale, koji se dotaknuo svih onih lijepih zajedničkih trenutaka, a posebno je zahvalio gospodinu Tucakoviću koji je lani odobrio slanje hrvatskih kanadera u pomoć slovenskim kolegama koji su se borili s požarom na Krasu. Uručio je i plakete, i to VZG-u Koprivnica, Nikoli Sočevu, Slavku Tucakoviću, Hrvoju Blažekoviću, Ivanu Golubiću, Željku Cvrtili i Damiru Rusu.

Okupljenima se obratio i Slavko Tucaković koji je naglasio kako VZG sprema neke nove projekte, poput nabavke manjih terenskih vozila opremljenih modulima za gašenje požara na teže pristupačnim područjima te kako će se sva potrebna oprema nabaviti u skladu s potrebama svakog pojedinog DVD-a, a sve uz podršku Grada Koprivnice koja je ove godine za VZG izdvojila rekordnih 164.000 eura. Nakon prijelaznog razdoblja, od kraja 2022. godine kada je obavljena promjena u vodstvu do danas, poslovanje i rad VZG-a je stabilno, proaktivno i okrenuto ljudima – građanima koji trebaju vatrogasce u svim problemima i nedaćama u kojima se zateknu, a naglasio je i važnost rada s djecom i mladima kao budućnosti vatrogastva u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pohvalio je dobru suradnju između svih vatrogasnih organizacija, ali i rezultate koji na najbolji način pokazuju koliko vatrogasci daju sebe za građane Koprivnice.

– Posebno nas veseli broj mladih koji se učlanjuju u vatrogasna društva i odlične rezultate na natjecanjima, a i to govori o kvaliteti predanog rada starijih vatrogasaca koji su već godinama nositelji DVD-ova i sigurnosti našeg grada – kazao je gradonačelnik Jakšić.