Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec u nedjelju, 4. lipnja, velikom je svečanošću obilježilo 90 godina rada. Na proslavi su se okupili vatrogasci iz 30-ak prijateljskih DVD-ova, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predstavnici gradske i županijske vatrogasne zajednice te gradonačelnik Mišel Jakšić koji je bio i pokrovitelj ovog važnog jubileja.

Proslava je započela svečanim mimohodom svih sudionika koju je predvodio zapovjednik Antonio Popijač, a ispraćen je i vijenac koji je položen na groblju u Jagnjedovcu. Nakon odlaska po pokrovitelja i postrojavanja, svi sudionici prisustvovali su svetoj misi kod vatrogasnog doma koju je vodio fra Marijan Opitz.

Svečanu sjednicu otvorio je Renato Patrčević, predsjednik DVD-a Jagnjedovec, a Goranka Gadanec, tajnica društva, osvrnula se na dugu i uspješnu povijest jagnjedovečkih dobrovoljnih vatrogasaca te je naglasila kako društvo polako povećava članstvo, a u svojim redovima imaju vatrogasce od pomlatka do veterana što ukazuje na brojne aktivnosti koje DVD Jagnjedovec, uz intervencije koje imaju kroz godine, organizira za svoje članove.

Okupljenim vatrogascima obratili su se Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet koja je društvu poklonila vrijednu opremu, zatim Željko Cvrtila, zapovjednik VZG-a Koprivnica, koji se prisjetio svojih vatrogasnih početaka upravo u DVD-u Jagnjedovec kada nije bilo niti toliko opreme niti logistike kakva se danas prakticira. Zvonimir Habijan, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice, uručio je donaciju za održavanje proslave te poželio puno uspjeha društvu u daljnjem radu.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH i predsjednik VZG-a Koprivnica, pozdravio je sve okupljene u ime Hrvatske vatrogasne zajednice te naglasio kako je vrlo ponosan na sve vatrogasce DVD-a Jagnjedovec te im zahvalio na svemu što su članovi dosada ostvarili u operativnom i preventivnom smislu, a posebno u radu s djecom i mladeži.

– Poštovana vatrogasna obitelji, od srca vam hvala za sve što činite za svoje građane i budite uvijek ponosni hrvatski vatrogasci! Hvala generacijama Jagnjedovčana, a posebno predsjedniku Renatu Patrčeviću te zapovjedniku Anotniju Popijaču koji je od malih nogu u DVD-u, koji je stvarao generacije mladih i dobrih vatrogasaca u društvu – kazao je Tucaković i uručio zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice predsjedniku i zapovjedniku te plaketu DVD-u Jagnjedovec.

Gradonačelnik Mišel Jakšić domaćinima je čestitao na dosadašnjem uspješnom radu, a najavio je i konačnu gradnju vatrogasnog spremišta. Istaknuo je kako je dobivena građevinska dozvola te kako će DVD Jagnjedovec konačno dobiti adekvatan prostor kakvog i zaslužuje za svoju opremu, vozila i članove.

Glavni pokrovitelj proslave bio je Grad Koprivnica, a ostali pokrovitelji su Hrvatska vatrogasna zajednica, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Vatrogasna zajednica grada Koprivnice, Vatropromet, INA i Hrvatske šume – Uprava šuma Koprivnica.

Spomenice za deset godina rada u DVD-u dobili su Josip Radišić, Katica Grobenski, Damir Novaković, Kristina Patrčević, Ivica Petrović, Dorijan Kovačić, Emil Zovko, Mihael Babić, Lucija Patrčević, Dario Kolarić i Željko Krnjak.

Spomenice za 20 godina rada u DVD-u dobili su Jasenko Đenadija, Vesna Đenadija, Jurica Đenadija, Goran Zovko i Goranka Gadanec.

Spomenice za 30 godina rada u društvu dobili su Marina Zovko, Predrag Grobenski i Renato Patrčević.

Spomenice za 40 godina rada dobili su Dražen Cvelber i Franjo Kiš.

Brončane plamenice za poseban doprinos društvu dobili su Zdravko Gregurek i Kruno Višak.

Spomenicu za 50 godina rada u društvu dobio je Zdravko Cvelber.

Spomenicu za 60 godina rada u društvu dobio je Dragutin Grobenski, Ivica Figač i Josip Cvelber.

Srebrne plamenice dobili su Jasenko Đenadija, Željko Krnjak, Goran Zovko, Damir Novaković, Siniša Sedlanić, Andrija Galinec, Željko Gačan i Stjepan Gadanec.

Srebrne medalje za doprinos društvu primili su Davorka Gregurek, Stjepan Grobenski, Goranka Gadanec i Gordana Bukvić.

Zlatne vatrogasne medalje dobili su Zdravko Cvelber, Dragutin Grobenski, Mihael Babić, Vladimir Popijač, Stjepan Patrčević i Renato Patrčević.

Zlatnu vatrogasnu plamenicu dobio je Antonio Popijač.

Priznanje ‘Vatrogasni veteran’ primili su Stjepan Babić, Franjo Kiš, Stjepan Patrčević, Stjepan Grobenski, Zdravko Cvelber, Josip Cvelber, Vladimir Popijač, Ivica Figač i Dragutin Grobenski.