U nedjelju, 28. svibnja, 30-ak vatrogasaca VZG-a Koprivnica sudjelovalo je na 24. hodočašću vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke kojem je prisustvovalo oko 2000 vatrogasaca iz cijele Hrvatske, a koje je predvodio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, ujedno i predsjednik VZG-a Koprivnica. Domaćini hodočašća bili su vatrogasci Vatrogasne zajednice Istarske županije uz potporu Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Koprivnički vatrogasci već tradicionalno sudjeluju u ovom hodočašću zajedno sa svim ostalim vatrogascima iz Koprivničko-križevačke županije i cijele Hrvatske. Slavko Tucaković pozdravio je sve hodočasnike i goste te posebno dvije inozemne delegacije koje su po prvi puta na vatrogasnom hodočašću, delegaciju Republike Slovenije i vatrogasce iz Čilea.
– Zahvaljujem se svima vama, a ima vas oko 2000, koji ste došli na ovo 24. hodočašće te vam želim da iz ovog svetišta odete puni plamena, plamena hrabrosti i dobrote što i krasi  naše hrvatske vatrogasce – s ponosom je rekao zapovjednik Tucaković.
Misno slavlje je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, uz preč. Domagoja Matoševića, rektora Svetišta MBB-a.
– Vaša profesija, vaše zvanje i vaše djelovanje na osobit je način u službi života. Vi ne dovodite ljude u opasnost, nego ih spašavate iz bezizlaznih situacija. Vi ne potpirujete vatru među ljudima, nego gasite požare. Vi ne gledate vlastitu korist i dobrobit nego ste velikodušni i izlažete se opasnostima kako biste drugima pomogli. Službu vatrogasca s punim pravom možemo nazvati duboko ljudskom i duboko kršćanskom. Hvala vam na svemu što činite za sve nas – rekao je u propovijedi msgr. Bogdan. 
Nakon svete mise, održan je križni put.