Na koprivničkom sajmištu u četvrtak, 20. travnja, održan je tehnički zbor zaposlenika i volonter te vozila hitnih službi Koprivničko-križevačke županije, a pridružili su im se i kolege iz susjednih gradova i općina. Zbor se održao u povodu obilježavanja 30. godišnjice osnutka Koprivničko-križevačke županije, a svečanom otvorenu prisustvovali su, između ostalih, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, župan Darko Koren, ravnatelj Civilne zaštite MUP-a Damir Trut te glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice koji se obratio okupljenima te naglasio važnost ovakvih smotri, posebno za mlađe generacije koje se na ovaj način upoznaju s opremom i ljudima te vide čime se sve hitne službe bave, a što je važno kako bi mlade zainteresirali za budući izbor karijere.

Nakon otvorenja pripadnici JVP-a Koprivnica demonstrirali su gašenje požara vozila novim specijalnim sredstvom za gašenje te rezanje željeza i betona. U sklopu okupljanja izloženo je više od 40 raznih vozila, a među njima i autoljestva visine 52 metra iz JVP-a Varaždin, navalna vozila, autocisterne te modul koji je sudjelovao na spašavanju nakon potresa u Turskoj.

Na smotri su sudjelovali i dobrovoljni vatrogasci VZG-a Koprivnica sa svojim vozilima koje su pokazali okupljenim građanima.