Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčica na svojoj je izvanrednoj izbornoj skupštini u subotu, 25. ožujka, izabralo novo vodstvo. Uz predsjednika Bojana Gačana koji već duže vrijeme vodi društvo, novi je zapovjednik Ivan Sočev, nova tajnica je Sabina Figač, a novi spremištar Milenko Cvitković.

Predsjednik Gačan okupljenima je predstavio rad društva u protekloj godini gdje je izdvojio kombi vozilo koje je društvo dobilo na korištenje, sudjelovanje u požarnim intervencijama te brojna događanja unutar Vatrogasne zajednice grada Koprivnice u kojima su sudjelovali tijekom cijele godine, od vježbi pa sve do promocije vatrogastva. I ove godine planiraju razna događanja te formiranje ekipa za vatrogasna natjecanja, uređenje spremišta i tekuće godišnje poslove sukladno aktivnostima VZG-a.

U ime Vatrogasne zajednice grada Koprivnice okupljene je pozdravio Darko Jurković, zamjenik predsjednika VZG-a, koji je naglasio kako će VZG financijski popratiti sve aktivnosti koje su u domeni vatrogastva te čestitao novom vodstvu na imenovanju.

Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je da mu je drago da vidi da postoji volja i elan članova da marljivo rade, ne samo unutar DVD-a već u sklopu cijelog naselja Bakovčica.

– Čestitam vam na svemu što se dosada radili i vjerujem da ćete tako i nastaviti. DVD treba uključivati mlade ljude, ali nikako ne smije zaboraviti na svoje starije članove koji svojim iskustvom imaju puno toga podučiti mlade generacije – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Đuro Vodomin, dugogodišnji član društva, primio je diplomu za 50 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji te vatrogasnu spomenicu na kojoj je zahvalio vrlo emotivnim, ali i motivirajućim govorom.

– Velika mi je čast danas primiti ovu diplomu. Ona je priznanje mojem radu u zadnjih 50 godina u društvu u Bakovčicama, a u tih pola stoljeća bilo je raznih potreba za vatrogascima i na svaki poziv vrlo sam se rado odazvao. Ovo je častan poziv, ne samo unutar DVD-a već u sklopu cjelokupnog društva koje mora cijeniti sve što vatrogasci rade. Iako sam po godinama među starijim članovima, i dalje ću rado dolaziti na sve aktivnosti, a posebno one u kojima je potrebno pomoći susjedu, prijatelju ili potpuno nepoznatoj osobu – kazao je Đuro Vodomin koji je, prije pola stoljeća provedenog u DVD-u Bakovčica bio član DVD-a Sigetec, iDVD-a Bilokalnik te DVD-a Remont željezničkih vozila Bjelovar.