Dobrovoljno vatrogasno društvo u gospodarstvu Bilokalnik, inače jedno od triju industrijskih društava koje djeluju u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, održalo je u petak, 24. ožujka 2023. godine, 60. Izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su podnijeta Izvješća o radu društva u 2022. godini, kao i financijsko te Izvješće nadzornog odbora, također za proteklu godinu. Nakon jednoglasnog usvajanja svih predloženih točaka od strane članova, predsjednica Ankica Bjelčić i zapovjednik Danijel Lupinski predstavili su prijedlog Programa rada te prijedlog Financijskog plana Društva za 2023. godinu, koja su bez rasprave i jednoglasno prihvaćena.

Okupljenim članovima i gostima po prvi puta se obratio novoizabrani zapovjednik VZG Koprivnica Željko Cvrtila. Zahvalio je svima u Gradu, JVP-u i VZG-u Koprivnica na ukazanom povjerenju, kako u njega tako i u zapovjedništvo, pred kojima su sigurno neki novi i dobri poslovni izazovi.

Sjednici su uime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, koja je ujedno i počasna članica DVD-a Bilokalnik.

– Lijepo je znati da u svim tim promjenama su naša industrijska vatrogasna društva, kao takva, opstala. Drago mi je da je vaše zajedništvo uspjelo očuvati vatrogastvo u zoni Bilokalnik, kao i da smo došli do 60. obljetnice koju treba proslaviti na dostojan način – rekao je gradonačelnik Jakšić.

S nekoliko riječi, obratila se i počasna članica, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– U proteklih godinu dana, što se tiče industrijskih vatrogasnih društava, radilo se na različitim modelima koji će u konačnici poboljšati njihovo djelovanje i efikasnost. Svima želim mnogo uspjeha u daljnjem radu i nadam se da se uskoro vidimo na velikoj vatrogasnoj smotri u Koprivnici – kazala je zamjenica Ostriž.

Tekst i fotografije: Grad Koprivnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)