U subotu, 18. ožujka održana je redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draganovec. Sjednicu je otvorila Aleksandra Rajšl, predsjednica DVD-a dok je izvješće o radu za 2022. godinu i planove za 2023. godinu predstavila Mihaela Lončarek, zapovjednica DVD-a Draganovec.

Zapovjednica Lončarek istaknula je da je Društvo kroz godinu provelo 31 aktivnost što uključuje sudjelovanja ne Zelenoj čistki, zatim poslove osiguravanja 3. Koprivničkog polumatratona, sudjelovanje na vatrogasnim vježbama i natjecanjima, organizaciju memorijalnog nogometnog turnira u sjećanje na prerano preminulog člana i prijatelja Miškeca Husnjaka te ono najvažnije sudjelovanje u intervencijama na gašenju požara. Posebno je važno istaknuti da je DVD Draganovec u protekloj godini za potrebe rada i djelovanja dobio i novu opremu i to kombi vozilo i opremu koja se sastoji od četiri kompleta opreme za šumske i strukturne požare te motorne pile.

U Društvu su posebno ponosni na činjenicu da je u posljednjih godinu dana broj članova povećan za 15 od čega je deset mladih članova. Upravo ova brojka najbolji je pokazatelj kvalitete rada Društva.

U 2023. godini članovi DVD-a Draganovec planiraju nastaviti aktivno raditi, a kao najznačajnije aktivnosti istaknuli su sudjelovanje u akcijama gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine ugrožene požarom i elementarnim nepogodama, nastavak nabave potrebne opreme za rad, zatim osposobljavanje, obučavanje i uvježbavanje ekipa te uključivanje u ostale aktivnosti koje provodi VZG- Koprivnica i lokalna samouprava.

Sjednici je ispred Grada Koprivnice prisustvovao gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić. On je posebno pohvalio rezultate rada te kao veliki uspjeh napomenuo rad DVD-a koji je protkan životom mjesnog odbora. Prisutni su također bili Darko Jurković, zamjenik predsjednika VZG-a Koprivnica i župnik u Župi svete Majke Terezije u Starigradu Ivica Puškadija.

Tekst i fotografije: Grad Koprivnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)