Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec ove je subote, 11. ožujka, održalo svoju redovnu godišnju skupštinu, ovog puta samo za članove i goste iz Grada Koprivnice i VZG-a, budući da u lipnju spremaju veliku proslavu u povodu 90. obljetnice postojanja društva. Okupljene je pozdravio predsjednik DVD-a Renato Patrčević koji je i vodio sjednicu, a izvješće zapovjedništva predstavio je Siniša Sedlanić, zamjenik zapovjednika. DVD Jagnjedovec lani je imao 18 intervencija, i to jedan požar objekta, četiri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka, osam tehničkih intervencija uklanjanja stabala s prometnica te četiri ispumpavanja. Društvo je lani dobilo novo kombi vozilo, sedam članova završilo je osposobljavanje za vatrogasca, devet članova za vatrogasca 1. klase te jedan član za dočasnika 1. klase. Lani su jagnjedovečki vatrogasci dobili i sredstva za zamjenu oštećene opreme u saniranju posljedica potresa, a aktivno su sudjelovali u svim vježbama i drugim aktivnostima Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. Članovi su bili i na redovnim dislokacijama u NP Brijuni te na izvanrednoj dislokaciji u Hrvatskoj Kostajnici zbog poplave.

I ove godine vatrogasci planiraju biti aktivni, a od planova su izdvojili već spomenutu proslavu te izgradnju spremišta. U društvo je primljen i jedan novi član.

Goste su pozdravili Darko Jurković, zamjenik predsjednika VZG-a, koji je naglasio kako se na DVD Jagnjedovec uvijek može računati te vjeruje da će tako biti i dalje te gradonačelnik Mišel Jakšić koji je najavio kako 90 godina DVD-a zaslužuje ulaganja u društvo.

– Zahvaljujem vam na svim intervencijama koje ste obavili u 2022. godini i uopće ne sumnjam da i dalje možemo računati na DVD Jagnjedovec. Zaista ste zaslužili novo spremište i učinit ćemo sve da se taj projekt realizira ove godine – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Okupljene je pozdravio i velečasni Daro Levanić koji je vodio molitvu prije večere i kasnijeg druženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)