U nedjelju, 5. ožujka, ususret Međunarodnom danu žena, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije organizirala je druženje članica dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ovo je drugo takvo godišnje druženje, a u Vatrogasnom domu u Đelekovcu okupilo se stotinjak vatrogaskinja. Okupljene su pozdravili Darko Palaš, predsjednik VZŽ-a, dožupan Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, te domaćini – načelnica Lara Samošćanec i predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec.

Svi oni čestitali su ženama u vatrogastvu na hrabrosti i požrtvovnosti te im zahvalili na radu i trudu koji ulažu u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

– Kada se na intervenciji okreneš, nije bitno kojeg je spola osoba iza tebe, nego da li vjeruješ toj osobi, a to je jedino važno – sažeo je predsjednik Palaš u jednoj rečenici srž vatrogastva.

Koprivničko-križevačka županija po broju žena u vatrogastvu druga je u Hrvatskoj. Od ukupno 9500 vatrogasaca, njih 2264 je žena, a od 1725 operativnih vatrogasaca, čak 214 je vatrogaskinja.

Program u Đelekovcu upotpunili su učenici OŠ M. P. Miškine te Društvo žena Reka s kolačima i predstavom. Svaka vatrogaskinja dobila je prigodan poklon, cvijet i čokoladu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)