Dobrovoljno vatrogasno društvo Štaglinec ove je subote, 11. veljače, održalo 44. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su predstavljeni rezultati prošlogodišnjeg rada, a bilo je riječi o planovima za tekuću 2023. godinu. Zapovjednik društva Igor Međimorec predstavio je izvješće upravnog odbora i zapovjedništva u kojem je istaknuo kako su članovi lani odradili pet intervencija – jedan požar otvorenog prostora i četiri tehničke intervencije nakon nevremena krajem svibnja. Članovi su se usavršavali, održavali treninge te odlazili na događanja koja su organizirala društva u sastavu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, a posebno je istaknut nastup ženske mladeži na Državnom natjecanju u Čakovcu gdje je ekipa DVD-a Štaglinec zauzela 16. mjesto u konkurenciji 48 ekipa, a djevojke su sudjelovale i u radu Vatrogasnog kampa u Fažani. Članovi su bili i na redovnoj dislokaciji u NP Brijuni te na izvanrednoj dislokaciji zbog poplave u Hrvatskoj Kostajnici.

Cijele godine radilo se na nabavi i održavanju opreme, sudjelovanju na vježbana, a odrađena je i velika radna akcija uređenja spremišta. Kao i svake godine, vatrogasci su darivali djecu iz Štaglinca u povodu blagdana Svetog Nikole.

Plan rada za ovu godinu i dalje je aktivno sudjelovati u svim događanjima VZG-a te organizacija Turnira prijateljstva u Štaglincu kao i suradnja s Mjesnim odborom i ostalim udrugama iz mjesta. Plan je izgraditi i dodatni skladišni prostro te i dalje raditi s natjecateljskim ekipama. U društvo je primljeno čak 11 novih članova, što je vrlo velik uspjeh i poticaj za što bolji daljnji rad.

Darko Jurković, zamjenik predsjednika VZG-a, i Igor Međimorec, zapovjednik DVD- dodijeli su priznanja članovima, i to Ivanu Svržnjaku, Lauri Ratković, Nikoli Bukviću i Ivani Jušić za 10 godina rada u DVD-u. Za 20 godina rada priznanje su dobili Branko Žulj i Josip Žulj, za 30 godina rada Dejan Lovrenčić, Nenad Ostrički, Mario Šestak, Denis Došen i Robert Ostrički, a za 40 godina uspješnog rada u DVD-u priznanje su dobili Ivica Bračko, Marijan Krsnik, Nino Gašparić i Željko Bukvić. Za uspješan rad s vatrogasnom mladeži i unapređenju rada DVD-a Štaglinec zahvalnice su dobile Melanija Zagorščak, Ana Međimorec, Gabrijela Zagorščak i Valentina Bukvić.

Brojni okupljeni gosti pohvalili su rad društva te su tako riječi hvale uputili predstavnici pobratimskih društava iz Supetra i Zlatara te Mateja Golubić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora. Zamjenik predsjednika VZG-a Darko Jurković prenio je pozdrave Slavka Tucakovića, glavnog vatrogasnog zapovjednika RH i predsjednika VZG-a te pohvalio aktivan rad i vrlo uspješnu natjecateljsku godinu te izrazio želju da se dobri rezultati nastave i ove godine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić također je izrazio dobre želje te naglasio kako će dosadašnje vodstvo, svi dugogodišnji članovi te 11 novih članova zasigurno osigurati svijetlu budućnost DVD-a Štaglinec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)