Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad održalo je 24. izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su okupljene članove i goste izvijestili o aktivnostima tijekom 2022. godine te planovima za tekuću godinu. Lani su starogradski vatrogasci dežurali na akcijama cijepljenja, preventivno obilazili polja za vrijeme žetvene sezone, te su bili na dislokaciji u NP Brijuni, gdje je tijekom ljetnih mjeseci bila smještena i cisterna koja je na korištenju u DVD-u Starigrad. S ekipama pomlatka nastupili na dva natjecanja, a na Memorijalu Stjepan Paša u Koprivnici osvojili su i pehar za ukupnog pobjednika u kategoriji pomlatka. Aktivno su radili na edukacijama sa svim generacijama mještana, a u lipnju je u vrtiću Jabučica organizirana i pokazna vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovala i ostala vatrogasna društva iz VZG-a Koprivnica. I ove godine DVD će raditi na održavanju i nabavi opreme, trenirat će s natjecateljskim ekipama te surađivati s ostalim vatrogasnim društvima u svim aktivnostima u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Na skupštini je u društvo primljeno troje novih članova, a podijeljena su uvjerenja o osposobljenosti te zahvalnice. Mira Brzeska primila je uvjerenje o stečenom zvanju vatrogasni dočasnik, Helena Jakopiček Sarafimovski o zvanju časnik 1. klase, a Marin Ilišin i Rikardo Šipek stekli su zvanje ispitani vatrogasac. Luka Košćak dobio je uvjerenje o usavršavanju za aparate za zaštitu dišnih organa, a Snježana Veličan i Sonja Markić potvrdu o stjecanju statusa voditelj vatrogasne mladeži. Radiša Mitić primio je diplomu i vatrogasnu spomenicu za višegodišnji rad u društvu, a Alen Varvir zahvalnicu DVD-a Starigrad. Rad društva tijekom cijele godine prate i gosti koji su pohvalili vodstvo te smjer u kojem društvo ide. Darko Jurković, zamjenik predsjednika VZG-a, u ime predsjednika Slavka Tucakovića, izrazio je zadovoljstvo angažmanom DVD-a Starigrad u Zajednici, a pohvale su primili i od predstavnika Družtva žena Kamengrad, NK Starigrad i velečasnog Ivice Puškadije. Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić koje je naglasio ogroman značaj DVD-a Starigrad i u VZG-u i u gradu Koprivnici gdje su građani itekako svjesni važnosti vatrogasaca, što dobrovoljnih, što profesionalnih.

DVD-u Starigrad 20. siječnja 2023. godine isporučen je dio vatrogasne opreme nabavljene putem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.)“ u okviru operacije „Zamjena vatrogasne i IKT opreme DVD-a Starigrad oštećene prilikom uklanjanja posljedica od potresa“. Svečana primopredaja vatrogasne opreme održana je 04.02.2023. godine, na redovnoj godišnjoj skupštini DVD-a Starigrad. Putem Poziva nabavljena je vatrogasna oprema kojom će se zamijeniti ona oštećena i uništene prilikom uklanjanja posljedica od potresa, ukupne vrijednosti 137.462,50 kuna, odnosno 18.244,41 eura. Novonabavljena oprema financirana je iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)