Vatrogasna zajednica grada Koprivnice na posljednjoj je ovogodišnjoj sjednici skupštine izabrala novog predsjednika – Slavka Tucakovića, glavnog vatrogasnog zapovjednika RH. Zamjenik predsjednika biti će Darko Jurković, predsjednik iDVD-a Željezničar, a novi predsjednik Nadzornog odbora Renato Patrčević, predsjednik DVD-a Jagnjedovec.

Na skupštini je bilo riječi o poslovima koji su obavljeni nakon odlaska dosadašnjeg vodstva, a koje je vodio Željko Cvrtila, dosadašnji zamjenik predsjednika. Skupština je donijela i program rada te financijski plan za 2023. godinu, a odlučeno je i kako će se raspisati javni poziv za imenovanje zapovjednika. Do imenovanja novog zapovjednika, vršitelj dužnosti biti će Darko Lončarek, zapovjednik DVD-a Reka.

Skupštini su, osim predsjednika, zapovjednika i tajnika DVD-ova te zapovjednice JVP-a Jasminke Jakupec, prisustvovali i gradonačelnik Mišel Jakšić, Darko Ledinski, voditelj gradskog Odsjeka za protokol, odnose s javnostima i civilnu zaštitu, te Marija Potroško Kovačić, voditeljica gradskog Odsjeka za nabavu.

Gradonačelnik Jakšić zahvalio je dosadašnjem vodstvu te naglasio kako je uvjeren da VZG Koprivnica nakon dosadašnjih 70 godina postojanja i dalje ide naprijed.

– Posljednjih 20 godina napravljeni su brojni iskoraci u VZG-u, ali i JVP-u Koprivnica i na tome smo vrlo zahvalni. Danas otvaramo novu stranicu te vjerujem da će sustav biti bolji, operativniji te otvoreniji, da javnost dobije pravi dojam o tome što vatrogasci, VZG i JVP jesu. Jer dugujemo vam mnogo zahvalnosti za sve što radite. Grad će i dalje biti tu da podupre sve vaše dobre ideje i projekte, a uskoro kreće i gradnja novog centra gdje će upravo JVP i VZG biti osovina. Čestitam Slavku Tucakoviću na povjerenju koje mu je ukazano te mu zahvaljujem što, iako je već godinama prvi vatrogasac Hrvatske, nije zaboravio Koprivnicu i što je prihvatio vođenje naše male, ali kvalitetne vatrogasne zajednice – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Novi predsjednik Slavko Tucaković zahvalio je svima na izboru, gradonačelniku Jakšiću na potpori te dosadašnjem predsjedniku Ivanu Golubiću, zapovjedniku Hrvoju Blažekoviću i tajnici Ines Štefanić.

– Upoznao sam mnoge sredine u Hrvatskoj koje s vrlo malo brige i zahvalnosti gledaju na svoje vatrogasce. Vjerujte, u Koprivnici to nije tako. Briga Grada itekako je vidljiva, vidi se to po izdvajanju iz proračuna, po opremljenosti DVD-ova i brizi o svakom članu – kazao je predsjednik Tucaković.

Kako kaže, od svih DVD-ova očekuje suradnju i zajedništvo, ne samo u Koprivnici nego i na nacionalnoj razini kad zatreba.

– Suradnja između JVP-a i DVD-ova mora biti na vrlo visokoj razini te koordinacija na intervencijama mora biti besprijekorna. Isto tako, DVD-i će sami mnogo toga obavljati i odlučivati jer sami najbolje znaju što im treba. Mnoge stvari ćemo pojačati i pokrenuti, a predsjedništvo kreće s radom već sljedećeg tjedna. Ne smijemo zaboraviti niti rad s mladima koji su budućnost vatrogastva, a zajedno ćemo sve te naše ciljeve i ostvariti – zaključio je Slavko Tucaković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)