Terenska vatrogasna vježba Podravina 2022. održana je u subotu, 27. kolovoza, na pet lokacija na području općine Peteranec u domaćinstvu i organizaciji dobrovoljnih vatrogasnih društava Sigetec i Peteranec.

Pretpostavka vježbe bilo je grmljavinsko nevrijeme koje je izazvalo niz požara na više lokacija, a u pomoć domaćim vatrogascima priskočili su i kolege iz cijelog Požarnog područja Koprivnica, tako da je u simulacijama pet različitih scenarija na pet lokacija sudjelovao 141 vatrogasac iz 21 postrojbe, s čak 32 vozila. U vježbi su sudjelovali i dobrovoljno vatrogasci iz Slovenije i Češke

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice sudjelovala je u vježbi s četiri DVD-a (Koprivnica, Jagnjedovec, Draganovec i Starigrad) i Javnom vatrogasnom postrojbom, odnosno ukupno 16 vatrogasaca i 6 vozila.

Vježba koja je trajala nekoliko sati uspješno je završena u Komatnici gdje su se okupili svi sudionici te je stožer vježbe ocijenio kako je vježba uspješno provedena, svi sudionici pokazali su svoje znanje i vještine te još jednom poboljšali svoje operativno djelovanje, što je i cilj vježbi ovakve vrste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)